fbpx

DEMOS: Politički motivi i demonstracija zastrašivanja

DEMOS: Politički motivi i demonstracija zastrašivanja

  Jučerašnja operacija privođenja Sava Vujoševića bivšeg odbornika Skupštine Opštine Bar i predsjednika barskog odbora DEMOS-a po svemu sudeći ima funkciju zastrašivanja građana.

   Nemajući namjeru da sputavamo akcije policije na osnovu zakonskih propisa, a želeći da se takve akcije odvijaju u kriminogenim sredinama u nažalost duboko kriminalizovanom crnogrskom društvu, hapšenje Vujoševića u akciji velikim brojem policajaca navodi na sumnju da se radi  o drugim motivima.

    Neposjedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje naslijeđeno od pokojnog oca mogu biti kažnjiva materija, ali ne i razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila.

    Inače, barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara.

      Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vjernik.

    Posebno ćemo sagledati motive hapšenja i način izvođenja ove akcije u svijetlu političko-prijetećih izjava Mila Đukanovića učesnicima protesta koje je javno neodgovorno, uvredljivo i agresivno nazvao “pokretom ludaka”.