fbpx

Krajnji je momenat za kavalitetan zaokret

Krajnji je momenat za kavalitetan zaokret

Tendencije aktuelnog društvenog procesa zahtijevaju, i to imperativno, podizanje nivoa djelovanja i političke zrelosti aktuelne vlasti. Iz više razloga, a najmanje tri:

Prvo, uz veću kredibilnost javnih izjava zvaničnika nophodno je garantovati funkcionisanje društvenih poslova na bazi zakonskih propisa. U tom smislu su neophodna javno ozbijlna i kredibilna objašnjenja premijera koja ne bi ostavljala nikakve nejasnoće -  pa i povodom poslednjeg pitanja javnosti: da li je šef ANB postavljen do kraja prema zakonskim propisima?

Drugo, krajnji je trenutak za pokretanje ozbiljnih reformskih inicijativa, čiji je sastavni dio demontiranje ranije prakse i njenih nosilaca koji su djelovali van pravnog poretka.

I treće, vjerovatno i najvažnije, u uslovima nedovoljne političke ozbiljnosti i nastavkom improvizacija, čiji su sastavni dio plitki medijsko - propagandni manevri – dovodi se u pitanje očekivani pravac novog istorijskog ciklusa Crne Gore čiji su početak građani tražili izborima 30. avgusta 2020. godine.