fbpx

Što brže i kvalitetnije okončati važnu fazu konstituisanja nove vlasti

Što brže i kvalitetnije okončati važnu fazu konstituisanja nove vlasti

Saopštenje Predsjedništva DEMOS-a sa sjednice održane 16. oktobra 2020. god.

Upoznajući se s aktuelnim postupkom i procesom formiranja novog sastava državnih institucija Predsjedništvo DEMOS-a je podržalo stav koji odgovara i zahtjevima građana, da se što brže i kvalitetnije okonča važna faza konstituisanja nove vlasti.

            Predsjedništvo sugeriše još veću koncentraciju rada na racionalnom metodu kadrovskog popunjavanja državnih institucija. Sve to na bazi uspješne koordinacije subjekata pobjedničke koalicije i uz javno odgovorno  medijsko djelovanje koje bi bilo s mjerom i u funkciji efikasnih i kvalitetnih rješenja.

            DEMOS će, na pomenutim principima, nastaviti saradnju sa drugim subjektima pobjedničke većine na izborima 30. avgusta, posebno u okviru koalicije „ Mir je naša nacija“ dosledno se zalažući za konstruktivni doprinos u daljim procesima. Pritom upozoravajući  činioce nove političke većine da ozbiljnim i kompetentnim javnim djelovanjem budemo svi na potrebnom nivou vođenja državnih poslova i povjerenja koje je dobijeno od crnogorskih građana.

            Takođe je zaključeno da će DEMOS, ne precijenjujući niti potcjenjujući svoje kadrovske potencijale, predložiti stručne kadrove na dogovorenim mjestima u državnim institucijama.

            DEMOS će u narednom periodu izvršiti pripreme za održavanje Skupštine stranke koje će se prilagoiti uslovima epidemiološke situacije i propisa.

            Na sjednici je zaključeno da se u istom periodu održe izborne sjednice Opštinskih odbora.

            Predsjedništvo je zaključilo da među prioritetima rada stranke treba da budu i pripreme za izbore na opštinskom nivou, prioritetno u Nikšiću zbog redosleda izbora i činjenice da je 30. avgusta opozicija ubjedljivo porazila jednopartijsku vlast u nikšićkoj opštini.

            Predsjedništvo je konstatovalo da je tokom aktuelnog političkog procesa došlo do znatnog pristupanja novih, stručnih  članova našoj stranci.

       Predsjedništvo se upoznalo sa preliminarnim finansijskim izvještajem o troškovima tokom izbora 30. avgusta, na državnom i lokalnom nivou.