fbpx

Nasilje na internetu – sajber kriminal

Nasilje na internetu – sajber kriminal

Bavljenje politikom na Balkanu uvijek je bilo rezervisano za ,,moćne muškarce". I sad je to poziv rezervisan za njih. I zamislite, drznusmo se mi žene da uđemo u to nepoznato. I eto kao, dobrodošle smo. I što više pokazujemo vještinu, znanje i hrabrost, to su napadi jači i besprizorniji.

Veći broj žena u politici i izvršnoj vlasti, po defoltu znači grublje u besprizornije napade. Sad tu prednjači polusvijet na društvenim mrežama. Tu se ne bira rečnik, bilježi se hiperprodukcija  “karikatura” ( koje to nijesu, već ilustrovane mržnja i mizoginija), sa ciljem da se nanese bol i stega toj ženi.

Opasnost je veća time što su sajber napadi dostupni za vidjeti i pročitati i maloljetnoj populaciji i eto razloga za hitnu intervenciju odjeljenja MUP-a za sajber kriminal. Šteta je velika i trajna. Truju nam se djeca, a žena koja odluči da uđe u politiku postaje meta patologije. Danas su to ministarke Borovinić i Bratić, juče poslanica Vuksanović.

Uspjeh na političkoj ljestvici postaje opasnost za lični i porodični život žene. Stanimo snažno uz naše koleginice, a zakon mijenjamo da govor mržnje, mizoginija i seksizam dobiju adekvatnu kaznu.