fbpx

DEMOS: Dvije karte za izbore

DEMOS: Dvije karte za izbore

Povodom jučerašnjih filmskih scena u Skupštini i u Plavu

Vremenska podudarnost, sve u jednom danu, u kojem patentirana skupštinska većina bez prenosa RTCG glasa zakon o RTCG, dok predjsednik Skupštine državnim automobilima i sa pratnjom jezdi sokacima Plava jeste slika zemlje i njene vlasti.

Završavajući svoje poslove nedemokratskog karaktera i najnižeg političkog nivoa, jedni i drugi zapravo ponižavaju građane, uz direktno sprječavanje demokratske, političke i kulturne emancipacije naše zemlje. Sve to i pod oreolom čuvanja nacionalnog identiteta i antifašizma.

Nažalost, iznenadna briga vlasti o medijima na mjesec dana do izbora, suprotno svim zahtjevima međunarodnih adresa i nova, drska zloupotreba državnih resursa od strane predsjednika Skupštine predstavlja i direktno udaljavanje zemlje kako od članstva u EU, tako i od osnovnih pravila demokratije u Crnoj Gori.

Ovakvo ponižavanje građana koji finansiraju Javni servis i koji imaju suvereno pravo da glasaju na osnovi svog uvjerenja i bez korupcionaških pritisaka će sigurno na izborima 30. avgusta proizvesti otpor daljim strategijama manipulacija u zemlji.