fbpx

Pobjeda opozicije u Nikšiću potvrđuje nezaustavljiv trend promjena u zemlji

Pobjeda opozicije u Nikšiću potvrđuje nezaustavljiv trend promjena u zemlji

Pobjeda opozicije u Nikšiću, koja će imati komotnu većinu u Skupštini opštine, ubjedljivo govori da nije bila moguće reciklaža prethodene nekontrolisane vlasti sklone javnoj neodgovrnosti i korupciji.

Sama činjenica da DPS danas slavi što nisu mnogo ubjedljivije izgubili izbore i Nikšić govori da se Crna Gora nalazi u novoj političkoj realnosti.

Koalicija “ Mir je naša nacija” bez euforije, još manje  podmetanjima drugima, sasvim okrenuta novim radnim izazovima u samom Nikšiću i državi obelježava svoj veliki uspijeh na nikšićkim izborima.

Naime, koalicija “ Mir je naša nacija” se afirmiše, a što će još više ostvarivati ubuduće, kao snaga centra građanskog težišta i kao takva dragocijena za stabilnost i progres zemlje.

Ne treba u danima pobjede zaboraviti da se Crne Gora i  dalje nalazi u složenom procesu između teškog ekonomsko-korupcionaškog nasleđa prethodne vlasti i ozbiljnog gotovo istorijskog ispita iz političke, stručne i kulturne doraslosti alternative koja je pobjedila na izborima 30. avgusta.

Zato će svaki zastoj u reformama i legalističke demontaže korupcionsškog nasleđa, koje uostalom traži i Evropska unija realizacijom poglavlja 23 i 24., biti prilika da nereformisane snage prethodnog režima pokušaju, uglavnom identitetskim trikovima i iznajmljenom propagandom, se vrati na vlast.

Očigledno, u Nikšiću to nije uspijelo.