fbpx

Hitna istraga o incidentu na Cetinju i Đukanovićevom huškanju na vaninstitucionalno djelovanje u zemlji

Hitna istraga o incidentu na Cetinju i Đukanovićevom huškanju na vaninstitucionalno djelovanje u zemlji

Iako će zvanična istraga omogućiti više informacija o napadu na cetinjsku Bogosloviju u čijem sastavu je internat sa maloljetnim licima, već sada je jasno da se radi o vandalskom činu. Nažalost, takav čin ne predstavlja veliko iznenađenje imajući u vidu ofanzivu, na momente i besprizornog karaktera, poraženih snaga na poslednjim parlamentarnim izborima. 

 Posebnu odgovornost u pokušaju destabilizacije zemlje ima nominalni predsjednik države Milo Đukanović. Istina, niko nije ni očekivao od njega institucionalnu ulogu predsjednika svih građana i djelovanje u opštem interesu. Ipak, moguće da je bilo građana koji nisu očekivali njegovu ulogu dežurnog huškača nestabilnosti i protivustavnog djelovanja. "Odlazak u šumu", "dozvoljenost svih sredstava" samo su neki primjeri Đukanovićevih istupa s ciljem podsticanja vaninstitucionalnog djelovanja sa opasnim posledicama po stabilnost zemlje.

Zato je potrebno ne samo primjerno kažnjavanje naručenih izgrednika već i ozbiljno tužilačko djelovanje povodom Đukanovićevih poziva na protivustavne aktivnosti.